A „Tettrekész" Fiatalok Alapítványa
TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0087 „”A hátrány leküzdésére" - az önkétesség elterjesztése a Mezőhegyesi Önkéntes Ponttal LHH-s térségben"

Pályázati Program

A “Tettrekész” Fiatalok Alapítványa TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0087 „A hátrány leküzdésére” – az önkéntesség elterjesztése a Mezőhegyesi Önkéntes Ponttal LHH-s térségben” elnevezésű program indulásáról.

Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló, 2014. április 1-től 2015. március 31-ig tartó projekt célja, a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandóságának növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi szintű népszerűsítése. Cél továbbá a civil szervezetek, egyházi intézmények és szervezetek, önkormányzatok, önkormányzati és állami intézmények szociális, egészségügy és oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitásának fejlesztése önkéntesek bevonásán keresztül. További cél az önkéntesség hasznosságának bemutatása és önkéntesek bevonása a társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló közcélú feladatok ellátásába konkrét önkéntes programok megvalósításán keresztül.

A projekt során Önkéntes Pontot hozunk létre Mezőhegyesen, valamint önkéntes akciókat valósítunk meg Mezőhegyesen, Battonyán, Dombegyházán, Kunágotán, Medgyesegyházán, Mezőkovácsházán. Programunk során szeretnénk elérni legalább 20 civil szervezetnél, hogy önkéntes fogadóhellyé váljanak, mindemellett legalább 120 önkéntes jelentkezőre számítunk.

Közvetlen célcsoportunk a tartósan munkanélküli felnőttek. A támogatás által minél több jó példa megvalósulásával a felnőtt lakosság szélesebb köre ismeri meg önkéntesként, vagy az önkéntes program által nyújtott szolgáltatás kedvezményezettjeként az önkéntesség hasznosságát. A helyi közösségekben az öntevékeny akciók jelentősen előre mozdíthatják a helyiek életminőségét, fejleszthetik a résztvevők kapcsolatrendszerét, társadalmi beágyazottságukat.

A program által nyújtott további előnyök:

  • A programban résztvevő regisztrált önkénteseknek meleg étkezést tudunk biztosítani.
  • Az aktív korúak foglalkozást helyettesítő támogatásra jogosultságának megszerzése.
  • Pályakezdő álláskeresők gyakorlati idő megszerzése.
  • Közösséghez tartozás

Mezőhegyes, 2014. április 02.